Δεν είναι μυστικό ότι η φθαρμένη εμφάνιση σε ένα ζευγάρι τζιν σπάνια προέρχεται από την πραγματική φθορά τους. Μπείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ειδών ένδυσης και θα έχετε επιλογές διαφορετικών στυλ με σχέδια και ίσως ακόμη και μερικές μοντέρνες εκδόσεις.

Για δεκαετίες οι μάρκες συνήθως έχουν επιτύχει αυτή την περιζήτητη εμφάνιση με το χειρισμό του denim με το χέρι, χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών. Αλλά πρόσφατα το εργαστήριο Eureka, το κέντρο καινοτομίας της Levi Strauss στο Σαν Φρανσίσκο, έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο κατασκευής τζιν που βασίζεται λιγότερο στη χειρωνακτική εργασία και περισσότερο σε μια προηγμένη τεχνολογία.

Το F.L.X. Project, μια ψηφιακή πλατφόρμα της Levi’s που ξεκίνησε πέρυσι, εμπεριέχει τη φωτογράφηση  παλιών τζιν με ένα iPad, στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ για να αντιγραφούν οι ατέλειες σε ένα φρέσκο-κατασκευασμένο τζιν. Ενώ η δημιουργία μοτίβων φθοράς με το χέρι διαρκεί 20 με 30 λεπτά ανά ζεύγος, η συσκευή λέιζερ ολοκληρώνει την εργασία σε περίπου 90 δευτερόλεπτα.

Στο εργαστήριό της, η Levi’s έχει τζιν που χρονολογούνται από σχεδόν έναν αιώνα και μπορούν να χρησιμεύσουν ως έμπνευση για νέες δημιουργίες, προσφέροντας σχεδόν απεριόριστες επιλογές προσαρμογής. Το εργαστήριο μπορεί επίσης να κατασκευάσει σχεδόν ακριβή αντίγραφα της αρχικής έκδοσης, από τις φθορές και τα σβησίματα έως τα ξέφτια.

“Σχεδόν αντιγράφει ακριβώς το vintage τζιν από το οποίο εμπνέεται”, λέει ο Bart Sights, επικεφαλής της εργαστηριακής τεχνικής καινοτομίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here